Mijn favoriete herfst ontbijtje

Havermout met gestoofde appel, kaneel en rozijnen

Ik heb ’s ochtends het liefst een warm, zoet ontbijtje. Dit appel-kaneel havermout recept heb ik ontdekt toen ik voor het eerst in Zweden was, en sindsdien is het mijn ultieme comfort-food. Snel gemaakt, je zit vol tot de lunch en er heerst een heerlijke herfstgeur door het huis!

Ingredienten: (voor 1 portie)

  • 50 gram havermout (fijne vlokken)

  • 200 ml melk

  • 1 appel

  • 1 tl kaneel

  • Een handje rozijnen

  • Walnoot of pecan noten

  • Beetje water

Hoe maak je de havermout?

1.     Doe de havermout in een pannetje en doe hier een scheutje water bij, laat het even wellen.

2.     Schil en snijdt ondertussen de appel en doe dit in een ander pannetje.

3.     Doe de kaneel en rozijnen bij de appel in de pan en doe ook hier een scheutje water bij.

4.     Zet de appeltjes op het vuur en laat het sudderen tot het water is opgelost en de appeltjes zacht zijn.

5.     Doe ondertussen de melk bij de havermout en breng ook deze al roerend aan de kook, tot het een mooi papje wordt (laat het lang genoeg koken tot het niet meer waterig is).

6. Doe de havermout in je favoriete kom, schep hier de appeltjes op en voeg nog wat gehakte walnoot of pecan toe voor een lekkere crunch.

Smullen maar! Een perfect begin van de dag voor de koudere maanden die voor de deur staan.

Wat is jouw favoriet herfstontbijt? Ik ben altijd opzoek naar nieuwe ontbijt-inspiratie! Laat het hieronder even weten!

Liefs Fenna
Volgende
Volgende

Homemade granola